Multimedijalna zabava u Varaždinu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Multimedijalna zabava u Varaždinu

IMPUT festival 2012 je novi koncept postavljen kao platforma za prezentiranje i razmjenu ideja lokalnih audio-vizualnih digitalnih talenata i umjetnika.

08.06.2012 - 12.06.2012 , Varaždin - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Otvorenje festivala IMPUT održat će se u petak, 8.lipnja u 19 sati u Galeriji Stančić. Bogat zabavno-edukativni program počinje razgledom postava Peek&Pokea, riječkog muzeja starih računala i informatičke tehnologije. Muzej je otvoren 2007. godine, a njegov stalni postav čini višeod 1000 eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti. Otvorenje izložbe će upriličiti i Varaždinac Miroslav Kocijan, tvorac hrvatskih računala Galeb i Orao početkom osamdesetih godina.

Interaktivni kutak nostalgije nalazit će se u Palači Herzer, a ondje će posjetitelji izložbe moći zaigrati neke od legendarnih video igara. Usto, autori FnF5 projekta svojim će 3D mapiranim instalacijama oduševiti svakog. Specifičnim procesom kreiraju video zid gdje je vizualizacija u potpunosti dinamična s obzirom da se generira u ovisnosti o zvuku. Izložba je otvorena do kraja festivala, 12. lipnja, osim u ponedjeljak. 

Prvog dana festivala na varaždinskom Korzu zasvirat će ABOP (After je bolji od partija). Ovaj bandstvara iznimno dobru electro party atmosferu, ali glazbu izvode uživo. Za vizualni dio njihovog nastupa zaslužan je Kliff, poznati hrvatski video umjetnik. Kliffove instalacije i glazba ABOP-a zajedno stvaraju nezaboravni audio-vizualni doživljaj. DJ Venom je klupski DJ i turntablist koji će publiku držati na nogama do ranog jutra. Tijekom dugogodišnje karijere nanizao je mnogo pobjeda u natjecanjima DJ-a, a jedne je godine bio i finalist DMC svjetskog DJ prvenstva u Londonu. U subotu navečer očekuje vas nastup tandema Cloudfactory & Kexie. Njihov DJ set bit će popraćen 3D mappingom kolektiva FnF5. Nakon njih slijedi performance Rising Istinct.Riječ je o novomaudio-video radu Varaždinaca Emila Hercega i Luke Bunića u kojem progovaraju o pojedinim ljudskim instinktima koji u današnje vrijeme naglog razvoja tehnologije i potrošačkog života sve više padaju u drugi plan. Herceg je dobitnik nekoliko nagrada i priznanja za slikarstvo i multimediju. DJ Mixel nastupit će uz Diskobajagi. Svoj zvuk definira kroz prizmu eksperimentiranja svim žanrovima elektronike, s naglaskom na cosmic elektro zvuk.

Više informacijao festivalu i sudionicima te kompletnu programsku satnicu možete pronaći ovdje.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 06.06.2012