Multimedijalni kamp 2014 | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Multimedijalni kamp 2014

Od 2006. godine MMK ugošćuje umjetnike, kreativce i znanstvenike da kroz skupni rad problematiziraju područja kao što su ekologija, tehnologija, društvo, mediji, duhovnost i okoliš.

19.08.2014 - 24.08.2014
  • A
  • +
  • -

Ove godine u suradnji s općinom Gračac, Udrugom Radiona iz Zagreba i Astronomsko-astronautičkim društvom iz Zagreba, Udruga Urbana kultura i edukacija organizira MMK14 u Deringaju pored Gračaca između 19. i 24. kolovoza.

MMK14 je otvoreni kamp koji se temelji na ekološkim principima, zajedništvu i kreativnosti. Centralni dio kampa rezerviran za radionice je geodezijska kupola opremljena satelitskim internetom te električnom energijom iz solarnih panela. Kamp je okružen predivnom i netaknutom prirodom te izvorima vode koje se ocjenjuje kao najbolja u ovom dijelu Evrope.

Sudionici su pozvani da na programima ne samo sudjeluju već ih koriste kao i alat za povezivanje s lokalnim akterima kako bi se transdisicplinarnim metodama istražile mogućnosti razvoja područja opčine Gračaca koje ima netaknutu prirodu, ali i velike probleme sa privredom i zapošljavanjem.

Kao dio programa MMK 14 sudjeluju projekti:

- Hackathon Suptilne tehnologije: bio-elektroničke dimenzije (realiziran kroz savez udruga Klubtura)

- MAD – MOBILE ART DOME (koji je ugostio umjetničke rezidencije Antonios Galanopoulosa iz Grčke te Rolanda Altona iz Austrije)

- RAD – Recycle Art Dome (realiziran kroz savez udruga Klubtura)

Za vrijeme MMK14 također će se održavati Nameless Symposium i konferencija Future Evironments.

Sudjeluju: Kristijan Tkalec (SLO), Brian Degger (VB), Goran Mahovlić (HR), Kruno Jošt (HR), Maja Kohek (SLO), Tin Dožić (HR), Danijela Zoroja (HR), Deborah Hustić (HR), Marina Petrović (HR), Suzan Ćopić (HR).

Više o projektu i programu potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.08.2014