Multimedijalni kulturni centar Split | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Multimedijalni kulturni centar Split

Raspisan je natječaj za redovni izložbeni program u 2019. godini, za izlaganje zvučnog rada te za programe u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija.

ROK: 15.06.2018

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2019. godini u produkciji MKC Split, natječaj za izlaganje zvučnog rada u sklopu ciklusa izložbi Zvuk-objekt 2019 i natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih.

Natječaj za redovni izložbeni program otvoren je za autore i grupe autora. U obzir dolaze svi vizualni izričaji suvremene umjetničke prakse posebice rad s novim tehnologijama (video/audio radovi, internetprojekti...), ali i sve strategije koje se istraživački odnose spram umjetničkih medija odnosno izlaze iz konvencionalne klasifikacije umjetnosti. Razmatrat će se prijedlozi projekata koji vode računa o prostornim kapacitetima galerije MKC Split, a riječ je o cca 400 četvornih metara. Prijava treba sadržavati opis projekta uz obaveznu vizualnu dokumentaciju (foto/video, skice), radnu biografiju autora i tehničke potrebe za izvedbu likovnog postava.

Zvuk-objekt naslov je ciklusa izložbi radova fokusiranih na zvuk kao temeljni medij umjetničkog/vizualnog oblikovanja. Pretpostavlja se mogućnost realizacije zvučnog rada kao skulpture, koncepta, ambijenta, happeninga…, smješten u galerijskom ili u vanjskom javnom prostoru.

Natječaj za kulturne projekte koji bi se realizirali u prostorima MKC Split (galerija, amfiteatar, beton kino) otvoren je za udruge i sve kulturno umjetničke organizacije koje se bave produkcijom kulturnih sadržaja (scenske izvedbe, projekcije, radionice, predavanja, izložbe...). Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa, tehničke potrebe, okvirni financijski plan za realizaciju programa, biografije sudionika te prijedlog termina i prostora održavanja. 

Potrebno je točno naznačiti natječaj na koji prijavljujete program. 

Rok za predaju prijava e-mailom ili poštom (MKC Split, Ulica slobode 28, 21000 Split)  je 15. lipanj 2018. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.05.2018