Music Box | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Music Box

Udruga RiRock najavljuje još jedno izdanje festivala Delta Summer Street Session, s malim dodatkom.

13.07.2013 , Rijeka - Molekula - Delta V, bivša zgrada IVEX-a
  • A
  • +
  • -

Drugi po redu Delta Summer Street Session 13. srpnja otvara svoja vrata raznim glazbenim, likovnim i ostalim umjetnicima. Za razliku od lani kad je Delta Summer Street Session održan na igralištu na Delti, ove godine selimo ispred samih prostorija Music Boxa udruge RiRock koja se nalazi sa stražnje strane zgrade u kojoj je smještena Molekula.

Već godinama u prostorijama udruge RiRock uigrano djeluje projekt pod nazivom Music Box koji mladim i starijim bendovima služi kao prostor za vježbanje, savjete i ugodno druženje. Bendovi - korisnici prostora će tako kroz projekt Music Box pokazati što su sve radili ovih godina, koristeći prostorije udruge.

Sam projekt Delta Summer Street Session zamišljen je kako bi se poboljšala kvaliteta kulturnih događanja u Rijeci za vrijeme ljetnih mjeseci, kada su klubovi zatvoreni i kada gradu nedostaje koncertnih događanja.

Koncertni zid će 8. srpnja urediti srpski umjetnici Boris Stanić i Vuk Palibrk uz izložbu i koncert/party u prostorijama Molekule. U subotu, 13. srpnja, u 12 sati starta uređenje pročelja zgrade Ivexa uz pomoć riječkih street art umjetnika Džedaja, Tifani Rubi i drugih. Uz ovaj program ispred Music Boxa zabavljat će nas DJ-evi okupljeni pod nazivom Fat Boys Lim.

Nakon uređenja pročelja, u 20 sati počinje koncertni dio koji otvaraju mlade punk-rock cure Ričke, a za njima dolaze virtuozni dečki iz benda prigodnog imena Delta. Kako bi podgrijali situaciju, iz Pule nam stižu melodičini punkeri Noisefight te sad već legendarni noise rockeri Udav koji točno u ponoć zatvaraju prvi dan ovog ljetnog festivala.

Ulaz je besplatan, no projekt možete podržati donacijama u donacijsku kutiju.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.07.2013