Muu u Sigetuu | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Muu u Sigetuu

Treća akcija Muzeja ulične umjetnosti obogatit će ulice zagrebačkog naselja Siget. 

06.09.2012 - 09.09.2012 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Najrašireniji i najveći Muzej ulične umjetnosti u Zagreb, dovodi neke od najvažnijih svjetskih uličnih umjetnika, mijenja lica gradskih ulica te spektakularnom instalacijom od recikliranog drveta ROBOTS upozorava na važnost recikliranja i očuvanja prirodnih resursa i zaštite okoliša.

Treća akcija Muzeja ulične umjetnosti ove će godine biti održana od 6. do 9. rujna u novozagrebačkom kvartu Siget pod nazivom MUU u SIGETUU. Nakon novog lica Branimirove ulice i MUUZEJA u DUUGAVAMA, odabrana grupa ponajboljih internacionalnih i domaćih umjetnika u četiri će rujanska dana obogatiti Sigetsko lice ulice. Epitet 'najveći i najrašireniji MUU do sada' zaslužio je ostvarivši suradnju na dva kolaboracijska projekta koja će se u isto vrijeme odvijati na ulicama cijeloga Zagreba. Prvi projekt MUU realizira u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika (HDLU) i ravnateljicom Gaellom Gottwald te u Zagreb dovodi britanski umjetnički kolektiv ROBOTS koji će pred HDLU-om napraviti spektakularnu instalaciju od recikliranog i odbačenog drveta. LICE S PLAKATA je drugi projekt koji MUU realizira u suradnji sa zagrebačkim centrima za kulturu kojeg će grupa najboljih domaćih umjetnika oživotvoriti u gradskim četvrtima Trešnjevka, Maksimir, Donji grad, Gornji grad, Peščenica, Susedgrad i Črnomerec.

Svečano otvorenje MUU-a u SIGETUU bit će održano u nedjelju 9. rujna u 18 sati kada će se moći razgledati svi radovi u tom kvartu. Veliki tulum povodom otvorenja MUUzeja organiziran je istog dna u 20 sati ispred Hrvatskog društva likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma. 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.08.2012