Muzej susjedstva Trešnjevka | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Muzej susjedstva Trešnjevka

Pozivaju se građani/ke da donesu predmete koji bilježe povijest Trešnjevke u svrhu izgradnje virtualnog fundusa budućeg kvartovskog muzeja.

ROK: 16.10.2019

U društvenom i umjetničkom prostoru Baza u četvrtak 10. listopada započinje prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Građan(k)e se poziva da donesu fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti kvarta. Ideja muzeja je dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti. Predmete i fotografije u Bazi će se profesionalno snimiti za potrebe virtualnog fundusa.

Trešnjevka je stasala kao radnički kvart uz rastuću industriju Zagreba između dva svjetska rata. Teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčan(k)e da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Iako je danas najveći zagrebački kvart, taj snažni osjećaj zajednice prisutan je i dalje. "Bogata kvartovska povijest najvećim je dijelom sačuvana u privatnim foto albumima, pričama i sjećanjima Trešnjevčana. Smatramo da ju je važno prikupiti i učiniti dostupnom svima te tako odati počast Trešnjevki, njezinim ljudima, mjestima, pričama i bogatoj radničkoj prošlosti", stoji u tekstu poziva.

Predmeti i fotografije će se prikupljati u Bazi, na adresi Adžijina 11, od 10. do 16. listopada, radnim danom između 10 i 13 te vikendom između 17 i 20 sati.

Krajnji rok za sudjelovanje je 16. listopad.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 04.10.2019