Muzejski susreti | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Muzejski susreti

Peto izdanje filmske manifestacije MUVI: muzeji-video-film predstavlja pedesetak dokumentarnih filmova te više od dvadeset prezentacija.

04.12.2014 - 05.12.2014 , Zagreb - Razne lokacije

Ova bijenalna manifestacija međunarodnog karaktera koncipirana je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj joj je popularizacija video/filmskih, a od ove godine i multimedijskih i web projekata uglavnom muzejskih, ali i baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta. Organizator manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a sve projekcije su besplatne. Uz domaći i strani program filmova nastalih u produkciji muzeja,  na festivalu posjetitelje očekuju i predavanja, radionice, prezentacije srodnih manifestacija i izložba.

Rekordnih pedesetak dokumentarnih filmova i 23 prezentacije koje će se imati prilike pogledati i poslušati ove godine pokriva iznimno širok spektar muzejskih sadržaja i osebujnih protagonista. Program sadržava četiri tematska bloka: Filmski program, MUVI 05 i srodne manifestacije, MUVI 05 predstavlja europske projekte i MUVI lab.

Filmski je program podijeljen u osam sekcija, a dotiče se muzeja i umjetnika, stalnog postava, izložbi, manifestacija/akcija/radionica/projekata, etnografskih istraživanja, edukativnih djelatnosti, zaštite te filmova nastalih u produkciji inozemnih muzeja. Ove godine to su filmovi iz muzeja Škotske, Kine, Portugala i Slovenije. Svih 37 filmova moći će se tijekom dva dana pogledati u prostoru Ekstenzija Muzeja suvremene umjetnosti.

Manifestacija će biti održana u Muzejskom dokumentacijskom centru i Muzeju suvremene umjetnosti, 4. i 5. prosinca. Detaljan program možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 28.11.2014