Muzički biennale Zagreb poziva na KNAPANJE 2021. | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Muzički biennale Zagreb poziva na KNAPANJE 2021.

Produžen je rok za prijave na radionice Razvoj projekta od ideje do realizacije u području audio-vizualne improvizacije i akustike.

ROK: 15.01.2021
  • A
  • +
  • -

Muzički biennale Zagreb u suradnji s programom KNAPANJE 2021. raspisao je poziv studentima za radionice Akustični prostor za deset sudionika i dvije slušateljice i Seminar slobodne audio-vizualne improvizacije.

Kroz dvije radionice koje će voditi dva ekspertna tima mentora (Davorka Begović & Hrvoslava Brkušić; Filip Merčep & Hrvoje Radnić) studenti će imati prilike u malim grupama (max. do 9 polaznika po radionici) razviti svoje vlastite projekte od ideje do realizacije. Mentori programa osmislili su dva potpuno različita koncepta te će sa zainteresiranim i odabranim studentima početi raditi najprije razgovarajući i učeći o samoj teoriji, ali i tehnici, kompjuterskim programima i sl., te zajednički razvijajući svoje konkretne umjetničke ideje i planove. Opisani pripremni period (cca. 10 termina) odvijat će se kroz online susrete, a aktivna 3 dana grupnog rada na samoj lokaciji Centra KNAP (od 16. do 18.4.2021.). Izvedba programa koji će proizaći iz ovih radionica javno će biti prezentirana u Centru KNAP 18. travnja 2021., ali i na on-line kanalima MBZ-a.

Studenti svih profila i studijskih usmjerenja prijave mogu poslati za obje radionice, ali pri prolasku selekcije bit će odabrani samo za sudjelovanje u jednoj. Prijavnica uz kratku biografiju (do 2000 znakova) i kontakt informacije treba sadržavati i kratko motivacijsko pismo za sudjelovanje u radionicama (do 3000 znakova). Za seminar audio-vizualne improvizacije je potrebno navesti posjeduje li student nešto od navedenog: funkcionalan laptop, zvučnu karticu, mikrofon, vlastiti instrument (akustični ili elektronski) te koje instrumente svira.

Prijave molimo slati na mail s napomenom “Za Seminar slobodne audio-vizualne improvizacije” odnosno “Za Akustični prostor za deset sudionika i dvije slušateljice") do 15. siječnja.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 29.12.2020