Muzički eksperimenti u Istri | kulturpunkt

Najave Festival

<

Muzički eksperimenti u Istri

Na ovogodišnjem izdanju festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart nastupaju Bruce McClure, Alex Mendizabal, Radian, Kaja Farszky, Lightune.G i drugi.

07.09.2016 - 09.09.2016 , Pula - Razne lokacije

Svetlana Maraš

  • A
  • +
  • -

Šesto izdanje festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart održat će se od 7. do 9. rujna u Domu hrvatskih branitelja,  SKUC – Srpskom kulturnom centru u Istri i Galeriji Makina u Puli.

Festival započinje otvaranjem instalacije Panmonism Zorana Šćekića i nastupom Berislava Antice u Galeriji Makina u srijedu, 7. rujna u 20 sati, a u 22 sata seli se u Dom hrvatskih branitelja gdje, u suradnji s Multumedijalnim institutom i Srpskim kulturnim centrom u Istri, nastupa američki avangradni skladatelj Bruce McClure. U Srpskom kulturnom centru u Istri u četvrtak, 8. rujna u 19 sati nastupa baskijsko-talijanski umjetnik Alex Mendizabal, a u Domu hrvatskih branitelja u 21 sat nastupaju srpska kompozitorica i glazbenica Svetlana Maraš i austrijski ansambl Radian. Zadnjeg dana festivala, 9. rujna u 21 sat, u Domu hrvatskih branitelja Audioart će zatvoriti nastupi austrijskog umjetnika Matthiasa Kranebittera, Kaje Farszky, Dine Radonić i Mirele Ivičević te luminoakustičkog dua Lightune.G kojega čine Miodrag Gladović i Bojan Gagić

Produkciju festivala potpisuju Marija Saraga i Kulturban, umjetnički voditelj festivala je Alen Sinkauz, uz tehničko vodstvo Audiolaba. 

Više potražite ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.09.2016