Na emigraciju u Dalmaciju | kulturpunkt

Najave Program

<

Na emigraciju u Dalmaciju

Prva Prijateljska ofenziva Marka Brecelja na Republiku Hrvatsku dogodit će se u Rijeci, Zadru i Splitu, a možda i u Puli.

07.02.2013 - 11.02.2013
  • A
  • +
  • -

Zbog zakazanog javnog okupljanja podupiratelja Janeza Janše i njegovih osporavatelja na istom ljubljanskom trgu 8. veljače, na slovenski državni praznik kulture, performer i kantautor Marko Brecelj odlučio je privremeno napustiti državu Sloveniju. Od četvrtka, 7. veljače, do nedjelje, 10. veljače, sa svojom će suprugom proputovati Republiku Hrvatsku i nastupiti u Rijeci, Zadru i Splitu. Na putu prema Sloveniji prenoćište i hranu u slučaju nužde ponudili su mu Bel Moreto i Šjora Špija (Franci i Arinka Blašković) iz Pule. Nizom multimedijalnih događaja Na emigraciju u Dalmaciju tour 2013 Marko Brecelj želi naglasiti da je politički položaj u Sloveniji bolesno opasan, a odluke i izjave onih koji su na vlasti neodgovorne. Zato prijateljskom ofanzivom poziva državljanke i državljane Hrvatske da pokažu razumijevanje za one koji će možda biti prinuđeni emigrirati iz Slovenije.

Program ofenzive uključuje predavanje naslovljeno Meki terorizam, koje će se uz video projekcije održati u laboratoriju profesora Žarka Violića na Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka u četvrtak, 7. veljače u 13 sati. Istoga dana, i istome gradu, ali u 20 sati, u K.U.N.S.-u bit će izveden multimedijalni događaj Za Čarlija i K.U.N.S. U petak, 8. veljače u 21 sati, u zadarskom Kazalištu lutaka prijateljske Hrvate očekuje multimedijski nastup Dan kulturne žalosti!. U Splitu, 9. veljače u klubu New legends Marko Brecelj ima kantautorski nastup uz video projekciju i performans Liječimo zidove u 21 sat, a sljedećeg dana, u nedjelju 10. veljače, na parkiralištu na Rivi za 12 sati najavljena je performirana konferencija za novinare Na emigraciji u Dalmaciji kraj Tehnički i Moralno Besprijekornog Krša (TMBK, Renault traffic).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.02.2013