Na izletu doma | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Na izletu doma

Izložbom Ići na izlet dvojica rezidencijalnih umjetnika, Theodoros Fragkos i Dunbar Louis Abel, zajedno istražuju urbane i ruralne prostore grada.

01.02.2018 - 05.02.2018 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

Galerija Siva u četvrtak, 1. veljače otvara program u 2018. godini izložbom Ići na izlet koju supotpisuju Theodoros Fragkos i Dunbar Louis Abel.

Kroz program Boravak, galerija Siva u proteklih je mjesec dana na rezidenciji ugostila dvojicu umjetnika: Theodorosa Fragkosa iz Grčke i Dunbara Louisa Abela iz Francuske. Imajući centar Zagreba kao polazišnu točku, na dnevnoj bazi, dvojica umjetnika rade zajedno i istražuju nekoliko urbanih i ruralnih prostora na sjeveru, istoku, zapadu i jugu grada. Na izložbi će  prezentirati audio-vizualnu arhivu koju su prikupili tijekom sedam dokumentiranih šetnji i akcija. 

Theodoros Fragkos rođen je i odrastao u Joniji u Grčkoj, a u posljednje vrijeme djeluje u Ateni i Berlinu. U svom radu povezuje elemente tradicionalnih balkanskih i istočnjačkih mitova te tzapadnih umjetničkih stilova kao što su cobra, dada, graffiti, fluxus, neoekspresionizam. Utjecaj na njegov rad vršila su i mnogobrojna putovanja, gradovi u kojima je boravio i ljudi koje je tijekom godina upoznavao na putovanjima.  

Dunbar Louis Abel rođen je u Parizu 1990.godine. Trenutno živi i radi u Parizu, uz stalna putovanja po europskim gradovima gdje također stvara. Cilj mu je završiti osobno istraživanje i projekt koji obuhvaća nekoliko razina jezika.  Autor trenutno ima nekoliko završenih projekata u obliku filmova, manuskripta, skulptura i različitih eksperimenata.    

Izložbu se može pogledati svaki dan do 5. veljače od 17 do 20 sati. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 30.01.2018