Na kraju svijeta | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Na kraju svijeta

Ana Opalić predstavlja Brsalje, seriju analognih crno-bijelih fotografija koje je počela snimati 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar.

08.09.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U petak, 8. rujna u 19 sati u klubu Booksa predstavljanje je knjige Brsalje svestrane umjetnice Ane Opalić.

Brsalje je serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje snimati 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. U potpunoj odsutnosti bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta.

Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje potpisuju Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić (Hamper studio). Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr. sc. Rozana Vojvoda.

Na predstavljanju će govoriti dr. sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) , Ivana Vučić (Hamper studio), dr. sc. Sandra Križić Roban(Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), Slaven Tolj (umjetnik, ravnatelj MMSU Rijeka) i Boris Greiner (likovni kritičar i dizajner) te autorica. Gošća večeri bit će glazbenica Nina Romić.

Predstavljanje se organizira u sklopu Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.09.2017