Na najosobnijoj razini | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Na najosobnijoj razini

Art radionica Lazareti predstavlja tri nove knjige iz serije Knjige umjetnika autora Marka Ercegovića, Stjepe Kaleba i Damira Stojnića.

29.01.2015 , Dubrovnik - Galerija Otok
  • A
  • +
  • -

Predstavljanje tri nove knjige iz serije Knjige umjetnika Art radionice Lazareti bit će održano u četvrtak, 29. siječnja, u 19 sati u Galeriji Otok. To su knjige Marka Ercegovića Osobno Vozilo, Stjepe Kaleba Lapadske sekvence i Damira Stojnića Libretto 3 1/2 Konflagracija.

ARL je izdavačku seriju knjiga umjetnika pokrenula 2013. godine tiskavši također tri knjige Ivane Dražić Selmani, Slavena Tolja i Ivone Vlašić. Serija je pokrenuta s idejom podizanja razine suvremene umjetničke produkcije u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz medij koji na najosobnijoj razini komunicira s gledateljem-čitateljem. Realizirane knjige tiskane su u malim serijama i predstavljaju, svaka za sebe, mali, osobni umjetnički objekt ili privatnu izložbu. 

Neki od umjetnika, koji su do sada sudjelovali u ovom izdavačkom poduhvatu, nisu nikada svoj rad koncipirali niti realizirali u formi knjige (poput Ivane Dražić Selmani ili Slavena Tolja) dok su neki od njih poput Marka Ercegovića i Damira Stojnića, koji se formom knjige bavi na više razina, iskusniji u tome mediju. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.01.2015