Na pola puta između Kassela i Atene | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Na pola puta između Kassela i Atene

Dieter Roelstraete predstavit će procese koji se događaju u radu na 14. Documenti, manifestaciji koja se naširoko smatra jednom od najprestižnijih na međunarodnom umjetničkom kalendaru.

18.03.2016 , Zagreb - Galerija Nova

Ilustracija: Mark Tansey ,"Derrida querying De Man", 1990. (detalj)

Uz radni (pod)naslov Učimo od Atene, Documenta 14 odvijat će se 2017. godine istovremeno u svom povijesnom njemačkom domu u Kasselu i u grčkoj prijestolnici. U ovom predavanju Dieter Roelstraete će rasvijetliti neke od razloga za taj dvostrani pristup. Na kraju će se, kao filozof po obrazovanju, osvrnuti na to kako se u ukupnosti njegove kustoske prakse međusobno prožimaju umjetnost i filozofija.

Dieter Roelstraete je član kustoskog tima koji organizira Documentu 14, a okupio ga je umjetnički direktor Adam Szymczyk. Prethodno je bio viši gostujući kustos (Manilow Senior Curator) u Muzeju suvremene umjetnosti u Chicagu (2012. – 2015.) i kustos u Muzeju suvremene umjetnosti MHKA u Antwerpenu (2004. – 2011.).

Predavanje će se održati u petak, 18. ožujka u 10 sati.

Program je dio suradničkog projekta Ovo je sutra. Povratak izvorima: oblici i djelovanje u budućnosti, realiziranog uz podršku programa Evropske Unije Kreativna Evropa.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.03.2016