Na pola puta između virtualnog i realnog | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Na pola puta između virtualnog i realnog

Izložba Pola izložbe: pola ideje USB kolektiva zamišljena je kao prilog dekonstrukciji ideje uličnih subverzivnih i umjetničkih praksi.

12.07.2018 - 19.07.2018 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 12. srpnja u 20 sati u Galeriji Siva otvara se izložba Pola izložbe: pola ideje USB kolektiva.

Kako stoji u službenoj najavi, "nastavkom participativnih projekata, prezentacijom jedne provokacije i nekolicine eseja u fanzine formatu ovom se izložbenom situacijom želi isprobati ideja dijaloga na polovini puta između virtualnog i realnog, realnosti virtualnosti i virtualne realnosti naših svakodnevnih praksi otpora".

Zamišljena kao "prilog dekonstrukciji ideje uličnih subverzivnih i umjetničkih praksi", izložba postavlja pitanja: "Što ostaje nakon ulice, što ostaje nakon umjetnosti? Koja je privlačnost i učinak njihovog neposrednog stapanja? Je li street art oksimoron? Napokon, je li umjetnost na ulici isto što i ulica u galeriji?". 

USB kolektiv svoje neslužbeno postojanje broji od 2014. godine kada se duo pod pseudonimima AcidLimeta s Akademije likovnih umjetnosti i Kontingencija s Filozofskog fakulteta udružio u Institut za Propagandu i Primijenjenu Autonomiju. Institut svoju djelatnost vrši na konceptualnom web portalu Klinika i kroz tekstualnu praksu, dok sam kolektiv djeluje kao njegov vizualni suplement koji kritičku i provokacijsku djelatnost neposredno prevodi u praksu i mogućnost vizualnog zahvaćanja.

Izložba je otvorena do 19. srpnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.07.2018