Na praznoj sceni | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Na praznoj sceni

SubScena predstavlja izvedbu predstave Delicately Furnished Interiors nastalu tijekom rezidencijalnog boravka autora Jean-Lorina Steriana u Medici.

26.04.2018 , Zagreb - AKC Medika

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride predstavlja izvedbu predstave Delicately Furnished Interiors, 26. travnja u 20 sati u prostoru Filmskog studija Medika (Pierottijeva 11, Zagreb). 

Predstava Delicately Furnished Interiors je nastala tijekom rezidencijalnog boravka autora Jean-Lorina Steriana u Medici u travnju ove godine. 

Četiri glumca i performera nađu se na ničijoj zemlji. Na praznoj sceni. Nemaju nikakvih indicija kako su stigli tamo niti koliko dugo će ostati, ali nakon sigurnog početka, to više nije ni važno. Jer jedina stvar koju oni znaju je kako izvoditi predstavu.

Predstava se izvodi na engleskom jeziku

Jean-Lorin Sterian je istraživač, pisac, umjetnik i performer s trenutačnom adresom u Bukureštu. Prvostupnik je novinarstva (Sveučilište Spiru Haret u Bukureštu 1998.), magistar antropologije (SNSPA, 2009.) i magistar društvenih znanosti multimedije i spektakla (Sveučilište u Bukureštu 2015.).

2008. otvara Lorgean teatar, prvo "kućno" kazalište u Rumunjskoj, a od 2014. godine upravlja Homefest-om – art festivalom koji se održava u privatnim stanovima i kućama. Dugogodišnji rad bilježi i kao novinar za lifestyle magazine. Objavio je nekoliko romana i jednu knjigu antropološkog istraživanja u kojoj povezuje svoje iskustvo u pretvaranju vlastite kuće u javni prostor za izvedbe. Od 2009. intenzivno se bavi izvedbenim umjetnostima i suvremenim plesom.

Jean-Lorin Sterian sudjelovao je kao izvođač na dva projekta na Venecijanskom bienalu, The Sinthome Score (2015, Dora Garcia) i pri Nematerijalnoj retrospektivi Venecijanskog bienala (2013). Izvodio je i svoj autorski projekt „Projekt parazitnih čarapa“ na 56. Venecijanskom bienalu. Autor je i slijedećih djela: Trebamo pričati o Lorgeanu (2014), Strip-tease (2013,s Alice Pons) i Zugzwang (2012). 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.04.2018