Na valovima feminizma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Na valovima feminizma

Otvorene su prijave za ljetnu feminističku školu koja će se održati u Šibeniku u organizaciji Platforme za reproduktivnu pravdu.

ROK: 31.07.2021
  • A
  • +
  • -

Platforma za reproduktivnu pravdu poziva na prijave za ljetnu feminističku školu Na valovima feminizma koja će se održati od 9. do 12. rujna 2021. u Šibeniku. "Valovi su pojam koji označava različite generacije feminizama, odnosno različite pristupe feminizmu. Na ovoj prvoj ljetnoj školi zaplovit ćemo kroz različite teme kojima smo se bavile od osnutka Platforme 2017. godine – pravo na pobačaj i dostupnost reproduktivnih prava različitim društvenim skupinama, seksualnost i seksualna edukacija, menstrualno siromaštvo, metode feminističkog aktivizma – a bavit ćemo se i polemikama koje se u posljednje vrijeme vode među feminističkim strujama", piše u tekstu poziva.

Škola će se odvijati na hrvatskom jeziku. Predviđeno je sudjelovanje 12 polaznica i polaznika. Prednost imaju osobe koje nisu aktivno uključene u rad inicijativa i udruga koje se bave feminizmom i ljudskim pravima, nisu imale priliku pohađati srodne edukacije, već se žele pobliže upoznati s feminističkom teorijom i praksom.

Polaznicama će biti pokriveni troškovi smještaja (dvokrevetne sobe), prijevoza (unutar granica Hrvatske) te dva obroka po danu (doručak i ručak).

U slučaju izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije, Platforma zadržava pravo odgode termina održavanje škole. Za vrijeme održavanja škole bit će osigurani osnovni epidemiološki standardi, a prije sudjelovanja potrebno je predočiti potvrdu o cijepljenju, preboljenoj bolesti Covid-19 ili negativan test ne stariji od 48 sati. Sve predavačice i predavači također će ispunjavati navedeni uvjet.

Prijave se šalju na se na mail platformazrp@gmail.com, a rok za prijavu je 31. srpanj. Prijava treba sadržavati kratku biografiju te kraće obrazloženje o razlozima prijave na školu (do 2500 znakova). U prijavi je potrebno navesti i svoje feminističke interese kako bi ih organizatorice mogle uključiti u program. Povratne informacije prijavnjene_i će primiti sredinom kolovoza, a detaljan program u prvim danima rujna. 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 21.07.2021