Na valovima različitih žanrova | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Na valovima različitih žanrova

Prvim zagrebačkim koncertom nakon više od godinu dana Punčke promoviraju svoj najnoviji EP Valovi.

16.03.2018 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

U petak, 16. ožujka u Močvari bend Punčke promovira novi EP Valovi

Punčkama je to prvi nastup u Zagrebu nakon više od godinu dana, i to upravo na mjestu gdje su 2013. godine promovirale svoj debitantski album Sunčano s povremenom naoblakom. Ujedno je to i prvi zagrebački nastup benda s Goranom Nježićem na bubnjevima.

Punčke su Lucija Ivšić (gitara i vokal), Anja Tkalec (bas gitara) i Goran Nježić (bubnjevi). Bend nastaje 2007. godine u Vinkovcima i od tada je prošao kroz brojne faze. Na scenu se probijaju izlaskom prvog albuma Sunčano s povremenom naoblakom 2013. godine. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje ne želeći se ograničavati na samo jedan glazbeni pravac. Punčke broje preko 300 koncerata diljem Europe, među kojima se mogu izdvojiti nastupi na Szigetu, EXIT festivalu, SuperUhu, Eurosonicu, MENT-u, Terraneu te otvaranje za Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu. Drugi album Ništa nije kako se čini izlazi 2016. godine, a njihov najnoviji EP Valovi objavljen je 8. ožujka.

U Močvari će im kao predgrupa nastupiti zagrebački electropop-industrial bend Baden-Baden, dok će za after party biti zaslužan Don Smith.

Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, početak programa predviđen je za 21:45 sati, a ulaz se naplaćuje po cijeni od 40 kuna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.03.2018