Na valovima slobodnog Trećeg | kulturpunkt

Audio

Na valovima slobodnog Trećeg

Autor: Radio Student

U obliku javne radio-emisije na Trgu žrtava fašizma 14. srpnja održana je prosvjedna akcija protiv smjena i ukidanja emisija na trećim programima Hrvatske radiotelevizije.

  • A
  • +
  • -

Građanke i građani okupljeni u inicijativu Sloboda Trećima organizirali su radijsku emisiju u javnom prostoru prosvjedujući zbog čistke rukovodstva HRT-a kojim su na oba treća programa nacionalnog javnog medijskog servisa neopravdano ukinute iznimno kvalitetne emisije, a osobe koje su ih uređivale i vodile na visoko profesionalnoj razini maknute su i marginalizirane, otpuštene ili im je bez suvislog pojašnjenja otkazana daljnja suradnja.

Prosvjedna akcija u formi radijske emisije ugostila je glazbenike i glumce Almu Pricu, Zorana Čubrila, Jasnu Bilušić, Filipa Merčepa, Dražena Šivaka, Vedrana Živkovića, Tina Dožića, sastav U pol' devet kod Sabe, zbor Obraz, bubnjarke Drum'n'bijes, te dvije panel diskusije koje su moderirali Ante Perković i Barbara Matejčić, a o stanju na HRT-u, aktualnim tendencijama u društvu i mogućim smjerovima daljnje borbe govorili su Leonida Kovač, Boris Postnikov, Sanja Kovačević, Tvrtko Jakovina, Tomislav Reškovac i Ivica Đikić.

Radijsku emisiju prenosili su Radio 808, televizija N1 te Radio Student kojem zahvaljujemo na ustupanju snimke. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.07.2016