Na vjetrometini individualiziranog rada | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Na vjetrometini individualiziranog rada

Tribina Za sindikalno udruživanje u kulturi posvećena je potencijalu kolektivne borbe za radnička prava u kulturnom polju.

28.03.2018 , Zagreb - Akademija dramskih umjetnosti (ADU)

FOTO: My, prekariat / Facebook

  • A
  • +
  • -

U srijedu, 28. ožujka u 19:30 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u sklopu ciklusa Politički leksikon održava se tribina Za sindikalno udruživanje u kulturi.

Što podrazumijeva obrazovanje za rad u kulturnoj i umjetničkoj produkciji, i kako nas se tiču stvarne okolnosti rada u tom polju? Koje su to organizacije koje mogu zaštiti prava radnika u kulturi, i koji je potencijal udruženog djelovanja kroz takve organizacije? Je li vrijeme za kolektivno promišljanje problema kako preživjeti na vjetrometini individualiziranog rada udruženim djelovanjem?

O mogućim odgovorima na ta i slična pitanja razgovarat će glumica i predsjednica ogranka glumaca HDFD-a Lana Barić, kulturni radnik i aktivist Mario Kikaš i plesna umjetnica i aktivistica Zrinka Užbinec.

Politički leksikon je inicijativa profesora i studenata ADU-a koja u obliku javnih tribina nastoji otvoriti ključna pitanja umjetničkog rada i općenito pozicije umjetnosti i kulture u društvu.

Tribine su namijenjene studentima i svim zainteresiranima.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 27.03.2018