Naglasak na melodiji i tekstu | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Naglasak na melodiji i tekstu

U sklopu Booksine Škrabice nastupa mladi kantautor Coolio Jack.

18.05.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 18. svibnja u 20.30 sati u klubu Booksa, u sklopu glazbenog programa Škrabica, nastupa mladi kantautor Coolio Jack.

Coolio Jack nastavlja klasičnu kantautorsku tradiciju, njegove su pjesme ogoljene, najčešće odsvirane samo na akustičnoj gitari (mada mu ni usna harmonika nije mrska) u kojima je naglasak na melodiji i tekstu i, naravno, emociji.  Kako kaže Andrija Škare, voditelj Škrabice, rastegnete li žicu između Eda Sheerana i Jacka Johnsona, Coolio Jack će se naći negdje na sredini, a oko njih će, kao vječna inspiracija, letjeti klasici i legende na čijim su se izvorima svi napajali te preporučuje da se dođe poslušati „najboljeg mladog kantautora za kojeg još niste čuli“.

Škrabica se od većine glazbenih događanja sličnog formata razlikuje po tome što se izvođače sluša u tišini, nema razgovaranja što je i nužnost, s obzirom da je svirka potpuno akustična, nema struje. Ulaz se ne naplaćuje, a naziv koji ima Škrabica duguje činjenici da tokom koncerta publika daje novčane priloge, a cjelokupni prikupljeni iznos ide glazbenicima.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 16.05.2017