Naglašena tjelesna prisutnost izvođača | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Naglašena tjelesna prisutnost izvođača

U sklopu programa festivala Zadar snova održava se solo verzija predstave Nečastive Brune Isakovića, koja publiku izlaže osjećaju bliske povezanosti s autorom.

08.08.2016 , Zadar - Crkva sv. Nikole
  • A
  • +
  • -

Višegodišnja suradnja festivala Perforacije i Zadra snova putem Mreže izvedbenih umjetnosti ove godine zadarskoj publici predstavlja solo verziju predstave Nečastive autora Brune Isakovića.

Autor je razvio tehniku na kojoj se temelji predstava tijekom umjetničke rezidencije u Art Radionici Lazareti u Dubrovniku 2013. godine, a od tada je predstava izvedena u preko 20 država svijeta, te je Isaković u mnogima održao i radionice za umjetnike u kojima je predstavljao korištene tehnike suodnosa disanja i fizičke tenzije.

Predstava je 2014. odabrana od strane međunarodnog žirija europske mreže Bespectactive za razvoj koncepta u verziju u izvedbi ansambla od 9 plesača, te je u suradnji sa zagrebačkim Studiom za suvremeni ples u proširenom izdanju izvedena u Hrvatskoj, Italiji i Mađarskoj, dok će ovoga rujna doživjeti i američku premijeru u New Yorku, u sklopu festivala Queer New York Arts International.

U ponedjeljak, 8. kolovoza u 21.30 sati u crkvi sv. Nikole, u sklopu programa festivala Zadar snova održat će se solo verzija predstave koja publiku izlaže osjećaju bliske povezanosti s autorom, bivajući suočenom s naglašenom tjelesnom prisutnošću izvođača u intimnoj atmosferi u kojoj se čuje samo zvuk disanja. Neizbježan uzajaman pogled intenzivira suodnos publike i umjetnika a dodatno potencira i aktivnost u izvedbenom tijelu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.08.2016