Nagrada ARTUR | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nagrada ARTUR

Prijaviti se mogu arhitekti, urbanisti, turističke zajednice, udruge, jedinice lokalne i područne samouprave te drugi dionici koji djeluju u području arhitekture i turizma.

ROK: 20.10.2017

Svrha poziva je identificiranje najboljih praksi, održivih i dobro planiranih, integriranih arhitektonskih realizacija. Posebna pažnja usmjerena je na projekte koji koriste participativne procese u pripremi i realizaciji intervencija, uključuju lokalnu zajednicu, građane, turističke zajednice i druge organizacije, te podržavaju multidisciplinarni pristup.

Program ARTUR usmjeren je na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam. Njegov je dugoročni cilj jačanje uloge dizajna, arhitekture i urbanizma, kao i drugih kulturnih djelatnosti i struka u održivom razvoju turizma.

Pravo podnošenja prijava imaju arhitekti, urbanisti, arhitektonski uredi, turističke zajednice, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, konzervatori, stručnjaci za zaštitu okoliša, privatni investitori i drugi dionici koji djeluju u prostoru arhitekture i turizma.

Informacije o vrstama projekata koji će se razmatrati, kao i drugi detalji vezani za Poziv i postupak prijave, dostupni su na sljedećoj poveznici.

Rok za prijavu je 20. listopada.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 06.10.2017