Nagrada Fierce Women WoW | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nagrada Fierce Women WoW

Portal VoxFeminae.net poziva da nominirate žene koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj za nagradu Fierce Women WoW.

12.01.2020

Portal VoxFeminae.net u potrazi je za strašnim ženama, heroinama, borkinjama za ravnopravnost i ženska prava, za javno dobro, zajedništvo i zajednicu, za bolje društvo.

Poznajete li takve žene? Nominirajte ih za nagrade Fierce Women WoW, koje će se dodjeljivati svakog ožujka u četiri zemlje: Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Irskoj.

Moguće je nominirati samo živuće žene (čime podrazumijevamo žene, transrodne i interspolne osobe) koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Nominacije se primaju do 12. siječnja 2020. putem e-maila i poštom, a više detalja o načinu prijave nalazi se u priloženoj objavi za medije.

Nominacije za nagradu Fierce Women WoW prvi su korak međunarodnog kulturno-umjetničkog i aktivističkog projekta Women on Women (WoW). 

Seksualno nasilje, seksizam, homofobija, transfobija i rasizam koji rezultiraju nasiljem sveprisutni su u našem društvu. Četiri partnerske organizacije iz četiri različite zemlje (K-zona iz Hrvatske, Mesto žensk iz Slovenije, Tiiit! Inc. iz Makedonije i Outlandish Theatre iz Irske) svjesne su nužnosti kontinuiranog djelovanja protiv tog nasilja. Stoga će, u iduće dvije godine, kao umjetnice i aktivistkinje surađivati sa ženama kako bi razmijenile perspektive o živućim i povijesnim ženskim figurama koje su doprinijele borbi za ravnopravnosti.

Projektom se želi suprotstaviti aktualnim neoliberalnim i isključivim političkim i populističkim trendovima stvaranjem visokokvalitetnih umjetničkih radova različitih autorica te predstavljanjem novih narativa novim publikama – narativa koji su izvor inspiracije i jednostavno WoW!

Više informacija o projektu potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 22.11.2019