Nagrada Janko Polić Kamov | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Nagrada Janko Polić Kamov

U izbor za Nagradu za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku ulaze djela objavljena u periodu od 1. srpnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

ROK: 24.07.2019

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. 

Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od 1. srpnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Knjige (4 primjerka) šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), uz napomenu "Za Nagradu Kamov" naznačenu na pošiljci.  

Rok za slanje je 24. srpnja 2019. (u slučaju dostave na adresu - od 9 do 14 sati).

Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10 000 kuna i statue. Žiri će objaviti listu finalista u listopadu, a dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a u studenom 2019.

Janko Polić Kamov jedan je od najznačajnijih hrvatskih autora i istinski začetnik hrvatske i europske književne avangarde. Njegovo je književno djelo izraslo iz političkog aktivizma, osporavanja postojećih struktura te književno-teorijskog antiesteticizma i nihilizma. Kamov je neosporivo bio inovator svog vremena. No, granice koje je Kamovljeva književnost rušila nekada, danas su drugačijeg tipa i kvalitete; neke možda više ne postoje, a neke nove postale su izazovi. Književna nagrada Janko Polić Kamov ističe simboličku vrijednost književnog stvaralaštva koje nije samo ogledalo duha vremena, već i njegov sustvaratelj i korak prema budućnosti.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.07.2019