Nagrada Marina Viculin | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Nagrada Marina Viculin

Objavljen je natječaj Organa Vida za prijavu radova za pojedince ili kolektive, umjetnike_ce koji se izražavaju u mediju fotografije.

ROK: 01.08.2018

Organ Vida objavio je natječaj za prijavu radova za Nagradu Marina Viculin.

Nagrada Marina Viculin 2018. dodjeljuje se temeljem natječaja koji je otvoren za pojedince ili kolektive, umjetnike_ce koji se izražavaju u mediju fotografije. Hrvatski državljani ili strani državljani koji žive u Hrvatskoj imaju pravo na prijavu. 

Svi prijavljeni autori mogu se natjecati prilaganjem neobjavljenog rada koji je u nastanku i sinopsisa s metodologijom izrade završetka istog rada, uključujući prijedloge o konačnom načinu prezentacije. Novi pristup mediju, inovativnost fotografskog jezika, umjetnička kvaliteta i relevantnost teme, bit će glavni kriteriji kojima će se voditi stručni međunarodni žiri u procjenjivanju najboljega rada. 

Novčani iznos od 25 000 kuna bit će dodijeljen jednom autoru_ici ili umjetničkom kolektivu prema odluci međunarodnog žirija za završetak započetog umjetničkog projekta i izložbenu prezentaciju tijekom Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida 2019.

Vizualno oblikovanje Nagrade potpisuju Nina Bačun i Roberta Bratović iz umjetničke organizacije OAZA.

Novost: odabrani umjetnik_ca imat će priliku održati izložbu u Muzeju Vesne Parun na otoku Zlarinu.

Opis natječaja i prijavnice dostupne su ovdje.  

Natječaj je otvoren do 1. kolovoza 2018.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.06.2018