Nagrada Oktavijan | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nagrada Oktavijan

Žiri i članstvo Hrvatskog društva filmskih kritičara dodijelit će nagrade u nizu kategorija, a prijaviti se mogu filmovi prikazani između druge polovice 2019. i kraja 2020. godine.

ROK: 22.11.2020
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo filmskih kritičara organizira dodjelu nagrade Oktavijan. Za nagrade se mogu prijaviti filmovi nastali u hrvatskoj produkciji koji su javno prikazani na teritoriju Republike Hrvatske u periodu od 18. lipnja 2019. do 31. prosinca 2020.

Sve prijavljene filmove će odgledati i ocijeniti deseteročlana selekcijska skupina HDFK-a, a potom će deset najboljih filmova po svakoj kategoriji ocjenjivati preostali, unaprijed prijavljeni, članovi Društva. Sve ocjene će biti javno objavljene prilikom svečane dodjele nagrada autorima_cama najboljih filmova u siječnju 2021. godine.

Filmovi koji konkuriraju za godišnju nagradu Oktavijan su svi hrvatski premijerno i javno prikazani tijekom 2020. godine u Hrvatskoj. Iznimno, s obzirom na promjenu termina i formata nagrade, pozivaju se na prijavu i svi oni filmovi koji su premijerno prikazani u 2019. nakon prošlogodišnjih Dana hrvatskog filma (od 14. do 18. lipnja 2019. godine). Autori_ce filmova koji očekuju svoje hrvatske premijere do kraja tekuće godine također se pozivaju na prijavu.

Godišnja nagrada Oktavijan dodjeljuje se u slijedećim kategorijama: dugometražni igrani film; dugometražni dokumentarni film; kratki i srednjometražni igrani film; kratki i srednjometražni dokumentarni film; kratki, srednjometražni i dugometražni animirani film; kratki, srednjometražni i dugometražni eksperimentalni film; kratki, srednjometražni i dugometražni namjenski film te najbolja manjinska koprodukcija.

Novost je uvođenje dvije dodatne nagrade – Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film i nagrada za najbolju manjinsku koprodukciju. Pravilnik nagrade Oktavijan se nalazi ovdje.

Filmski autori_ce i produkcijske kuće svoje filmove mogu prijaviti putem obrasca za prijavu.

Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenoga.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 30.10.2020