Nagrada Radoslav Putar | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Nagrada Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost u suradnji s partnerima raspisuje natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2018., za likovne umjetnike do 40 godina starosti.

ROK: 11.03.2018

Institut za suvremenu umjetnost (Zagreb) u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited (New York) i Trust for Mutual Understanding (New York) raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2018., za likovne umjetnike do 40 godina starosti, uključujući godište 1978. 

Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu, hrabrost i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2017. i 2018. godini. 

Natječaj je otvoren zaključno do nedjelje, 11. ožujka 2018. (poštanski žig).

Sve informacije možete dobiti na mail, ili telefon +385 1 88 97 098 (gsm: +385 91 61 99 454)

Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja, a najkasnije do 31. ožujka 2018. 

Dobitnik Nagrade Radoslav Putar dobit će priliku boraviti na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, u trajanju od 8 tjedana.

U obzir za natječaj dolaze djela izvedena u svim medijima likovnih umjetnosti: slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performansu. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj. 

Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i institucije i profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti. 

Prijavljeni kandidati ne moraju biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu. 

Tijekom veljače i ožujka bit će održane radionice s uputama o prijavljivanju na natječaje. Termin će biti naknadno potvrđen. 

Više o natejčaju potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.02.2018