Nagrada Višnja Machiedo | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nagrada Višnja Machiedo

Otvoren je natječaj za književnu esejistiku na hrvatskom jeziku, a mogu se prijaviti radovi objavljeni tijekom prošle godine.

ROK: 31.01.2020

Hrvatski PEN Centar raspisuje natječaj za godišnju nagradu "Višnja Machiedo". Nagrada se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku, i objavljeno u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 15. prosinca 2019. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani/ke Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici/e u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. Nagrada "Višnja Machiedo" sastoji se od novčanog iznosa (10.000 kn) i plakete. Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Mladen Machiedo, Tonko Maroević i Sibila Petlevski, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a 27. ožujka 2020. godine - na rođendan Višnje Machiedo.  

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječanj (u slučaju dostave na adresu – od  9 do 15 sati).

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 13.01.2020