Nagrada Višnja Machiedo | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Nagrada Višnja Machiedo

Otvoren je natječaj za književnu esejistiku na hrvatskom jeziku, a mogu se prijaviti radovi objavljeni tijekom prošle godine.

ROK: 25.02.2021
  • A
  • +
  • -

Hrvatski PEN Centar raspisuje natječaj za godišnju nagradu Višnja Machiedo. Nagrada se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku, i objavljeno u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj u razdoblju u razdoblju od 15. prosinca 2019. do 15. prosinca 2020. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani/ke Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici/e u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj. Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa (10.000 kn) i plakete. 

Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Miroslav Kirin, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski. Svečana dodjela nagrade predviđena je 27. ožujka – na rođendan Višnje Machiedo, što se u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za mjesec lipanj 2021. godine.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade. Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 25. veljače.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.01.2021