Nagrada za društvenu integraciju | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Nagrada za društvenu integraciju

Dvanaest organizacija iz Hrvatske ušlo je u uži izbor za ovogodišnju Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju.

  • A
  • +
  • -
Natjecanje za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju 2011 odvijalo se u najoštrijoj konkurenciji do sada. Iz dvanaest zemalja pristiglo je preko 1850 projekata, tijekom tri i pol mjeseca trajanja natječaja. Izborne komisije pažljivo su provele evaluaciju i izabrale 120 projekata iz svih dvanaest zemalja koje su sudjelovale (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije).
Među organizacijama iz Hrvatske koje su ove godine ušle u uži izbor za Nagrade Zaklade ERSTE su Ženska soba, FadeIN, Kontra i Autonomna ženska kuća
"Proces odabira za nas uvijek predstavlja izazov, imajući u vidu da primamo puno dobrih projekata koji se bave temama društvene integracije. U vremenima krize, neprofitne organizacije moraju pronaći nove načine djelovanja, kao i alternativne načine financiranja, kako bi mogle  nastaviti sa pružanjem pomoći i integracijom marginaliziranih društvenih skupina", izjavio je Dejan Petrović, menadžer projekta Nagrade Zaklade ERSTE  za društvenu integraciju.
Tim stručnjaka Zaklade ERSTE će od 15. ožujka do 30. travnja, u cilju daljnje evaluacije, posjetiti projekte koji su ušli u uži izbor u svih dvanaest zemalja. Nakon toga, svih 120 projekata bit će predstavljeno međunarodnom žiriju koji će izabrati trideset pobjednika. Nagrade će biti uručene na svečanosti koja će se održati u Pragu, 20. lipnja 2011. godine.
Trideset pobjednika će podjeliti nagradu u ukupnom iznosu od 610 tisuća eura, ali i sve ostale organizacije koje su ušle u uži izbor također će imati koristi. Uz financijsku pomoć Zaklade ERSTE, PR konsultanti će im pružati dvogodišnju podršku u odnosima s javnošću, a imati će i priliku sudjelovati u radionicama za izgradnju kapaciteta (razvoj društvenog poduzetništva kao alternativni način financiranja, izgradnja odnosa sa medijima, stjecanje vještina u socijalnim medijima). Pored toga, bit će im omogućeno i prisustvo na internetskoj stranici mreže Zaklade ERSTE za društvenu integraciju. Više informacija o Nagradi Zaklade ERSTE za društvenu integraciju možete pronaći ovdje
Izvor: ERSTE
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 17.03.2011