Nagrađeni Krugovi | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Nagrađeni Krugovi

Film Krugovi Srdana Golubovića nagrađen je posebnom nagradom žirija na festivalu nezavisnog filma u Sundanceu.

  • A
  • +
  • -

Film Krugovi, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića 26. je siječnja u međunarodnoj je konkurenciji osvojio posebnu nagradu žirija Sundance Film Festivala. Nagradu je preuzeo sam redatelj, a osim Golubovića američkoj su se publici predstavili i glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

Krugovi su priča o petoro ljudi čiji su životi povezani tragičnim događajem. Tri priče koje čine ovaj film prate likove u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju te njihovo suočavanje s vlastitom prošlošću. Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić

Nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, Krugovi je prvi film iz regije koji se našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala nezavisnog filma. Ove se godine Sundance Film Festival održavao od 17. do 27. siječnja, a najboljim filmom u međunarodnoj konkurenciji proglašen je južnokorejski film Jisuel redatelja Muela Oa. 

Film Krugovi sudjelovao je na ovogodišnjem L`Atelier programu u sklopu Cannes Film Festivala i osvojio je nagradu Arte international Film Prize za najbolji projekt. Krugovi su također osvojili i Excellence Award na ovogodišnjem Cinelinku koji se održava u okviru Sarajevo Film Festivala, a kako je najavljeno, u veljači će biti prikazani u programu Forum filmskog festivala u Berlinu.

Izvor: HAVC

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 28.01.2013