Naizgled nebitno i nevidljivo | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Naizgled nebitno i nevidljivo

Fotografski projekt Dove da qui/Gdje odavde Sabine Damiani započinje kao potraga za preostalim autobusnim čekaonicama na području Istre i Kvarnera.

16.12.2015 - 23.01.2016 , Zagreb - Kulturni informativni centar (KIC)
  • A
  • +
  • -

Sabina Damiani izlaže u Galeriji 512 (Kulturno informativni centar) u sklopu programa Clicked kustosice Dubravke Gasparini. Izložba se otvara u srijedu, 16. prosinca u 20 sati, a može se pogledati od ponedjeljka do petka od 16 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati do 23. siječnja 2016.

"Fotografski projekt Dove da qui/Gdje odavde započinje kao potraga za preostalim autobusnim čekaonicama na području Istre i Kvarnera. Većina čekaonica davno je izgubila svoju funkciju. Upisane pa potom izbrisane iz lokalne prostorne i mentalne mape. Danas aludiraju na znatno prorijeđenu cirkulaciju javnog prijevoza. S obzirom na to da više nisu aktivne točke susreta i međusobnog povezivanja gradova i sela čekaonice se sada, lišene ljudske prisutnosti, stapaju s krajolikom. Naizgled nebitne i nevidljive. Sabina Damiani čekaonice dokumentira faktografski, u punoj veličini, izdvojene iz šireg prostornog konteksta. Istaknute i uokvirene poprimaju karakteristike skulpture. Fascinirana njihovom raznolikom arhitektonskom strukturom, autorica prepoznaje i bilježi niz specifičnih tipologija čekaonica. Otvorene, s ravnim krovom, staklene, bez prozora, s vratima, bez natpisa, s trijemom, bez klupa. Svaka jednako autentična u trenutno zatečenom stanju", stoji u najavi izložbe. 

Galerija će biti zatvorena od 24. prosinca 2015. do 6. siječnja 2016.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.12.2015