Najbolje od popa i rocka | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Najbolje od popa i rocka

U sklopu glazbenog programa Škrabica gostuje kantautor Ivan Petranović, koji nastupa pod umjetničkim imenom Sebastian Doe.

18.10.2018 , Zagreb - Booksa

FOTO: Matej Čelar

U četvrtak, 18. listopada u 20 sati u klubu Booksa će u sklopu glazbenog programa Škrabica nastupiti kantautor Ivan Petranović umjetničkog imena Sebastian Doe.

"Nekad davno pop-rock nije bio psovka", stoji u najavi urednika i voditelja Škrabice Andrije Škare. "U toj je kovanici bilo sadržano ono najbolje od oba svijeta - melodičnost popa i energija rocka, ako ćemo baš krajnje pojednostavljivati stvari. Sebastian Doe kao da dolazi iz tog, davnog vremena.

Pod ovim se imenom nekoć krio bend, a prije tri godine je Sebastian postao kantautor i od tada nastupa s akustičnom gitarom kao jedinim oružjem, a na njoj fingerpicking stilom izvodi vlastite pjesme i poneki cover. Osim gitare, nerijetko posegne i za zvečkama pa kada upogoni, kako kaže, 'zvečke iz eko vrećke za eko cure i eko dečke', nerijetko se uključi i publika, a koncerti se onda pretvore u skupno muziciranje u kojem se briše razlika između publike i izvođača. Baš kao što se nekad brisala između popa i rocka."

Ulaz je besplatan, a cjelokupni iznos koji se prikupi u škrabici ide glazbeniku.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 17.10.2018