Najinovativnija strujanja suvremenog filma | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Najinovativnija strujanja suvremenog filma

Enrico Vannucci, selektor programa kratkog filma Orizzonti na slavnom filmskom festivalu u Veneciji, gost je Kratkog utorka.

18.04.2017 , Zagreb - Kino Tuškanac

Sara Kern, Sretno, Orlo

  • A
  • +
  • -

U utorak, 18. travnja, u 20 sati, u kinu Tuškanac u Zagrebu, gost Kratkog utorka biti će Enrico Vannucci, selektor programa kratkog filma Orizzonti na slavnom filmskom festivalu u Veneciji. On će prikazati izbor od šest najreprezentativnijih filmova sa zadnja dva izdanja festivala, i nakon toga u razgovoru s urednikom Kratkog utorka Ivanom Ramljakom između ostaloga otkriti kako izgleda festivalski selekcijski proces.

O programu izabranom za Kratki utorak Vannucci je rekao sljedeće: 'Kao što će ovi filmovi nadam se ilustrirati, recentna izdanja festivala ciljala su prikazati preciznu selekciju filmova iz cijelog svijeta - oko 14 godišnje - koji sadrže vrlo karakteristične, različite stilove i teme, sa željom za otkrivanjem novih filmaša i umjetnika koji predstavljaju najinovativnija strujanja u suvremenom filmu. Svake godine u programu Orizzonti natječu se vrlo različiti filmovi - od fikcijskih, preko dokumentaraca do animacija, koje ocijenjuje isti žiri koji to radi i za duge u filmove u istom programu. Šest filmova koje ćemo prikazati u Zagrebu rezultat su rada programera festivala s ciljem otkrivanja novih glasova, hibridnih formi ili hibridnih filmaških pozadina i osobnih stilova.'

Više o programu potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.04.2017