Najmanja moguća zajednica | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Najmanja moguća zajednica

Plesna predstava Other Davida Hernandeza, nastala u sklopu rezidencije u ZPC-u, duet je koji istražuje i tematizira odnose dvaju tijela fizički ovisnih jedno o drugome.

03.05.2018 - 04.05.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

FOTO: Neven Petrović

  • A
  • +
  • -

U četvrtak i petak, 3. i 4. svibnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru održavaju se reprizne izvedbe plesne predstava Other koreografa Davida Hernandeza

Nakon suradnje na plesnoj predstavi Devil's Garden, premijerno izvedenoj 2016. godine, David Hernandez, američki koreograf s belgijskom adresom, i Petra Glad Mažar, voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla nastavljaju suradnju na projektu Other, duetu koji istražuje i tematizira odnose dvaju tijela fizički ovisnih jedno o drugome.

Dok je u Devil's Gardenu riječ bila o svijetu zajednice žena, Other prikazuje najmanju moguću zajednicu – dvoje u simbiozi, bez obzira na rod i spol ili vrstu odnosa u kojem se nalaze.

U autorski tim ponovno su uključene vizualna umjetnica Zdravka Ivandija Kirigin i kostimografkinja Ana Fucijaš, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Marino Frankola. Izvođačice se mijenjaju, a za svibanjske će izvedbe biti zaslužne Andreja Jandrić i Sintija Kučić.

Rezervacije je moguće izvršiti na sljedećoj poveznici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.04.2018