Najvažniji element suzbijanja diskriminacije | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Najvažniji element suzbijanja diskriminacije

Udruga LORI održava trening za voditelje i voditeljice predavanja u srednjim školama o ljudskim pravima LGBT osoba.

Pripremila: Martina Domladovac

Foto: LORI / Facebook

  • A
  • +
  • -

Udruga LORI 1. ožujka 2016. godine održava trening za voditelje i voditeljice predavanja o ljudskim pravima LGBT osoba i nasilju/bullyingu nad LGBT mladima u srednjim školama. Edukacija mladih o ljudskim pravima jedan je od najvažnijih elemenata u suzbijanju diskriminacije i stvaranju tolerantnijeg i otvorenijeg društva, zbog čega udruga želi proširiti tim te educirati nove aktiviste i aktivistkinje za držanje predavanja o LGBT tematici u srednjim školama.

Trening se održava u sklopu projekta Za škole bez homofobije, transfobije i predrasuda, koji  se provodi od studenog 2015. do listopada 2016. godine. "Cilj projekta smanjenje je svih oblika nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta među mladima i u obrazovnim ustanovama, a provode ga udruge LORI i Zagreb Pride. Predavanja za učenike i učenice srednjih škola imaju važan cilj njihova informiranja o tematici spolnih i rodnih manjina kao i suzbijanju nasilja i zlostavljanja na osnovu spolne orijentacije ili rodnog identiteta. Program predavanja komplementaran je nastavnom planu zdravstvenog odgoja i to u modulima Prevencija nasilničkog ponašanja i Spolno/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje", stoji na stranicama udruge.

Trening za volontere-predavače održat će se u prostorijama udruge LORI u 15.30 sati, a za sudjelovanje je potrebno ispuniti kratku prijavnicu koju možete pronaći ovdje, te ju poslati na e-mail udruge do 29. veljače.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.02.2016

VEZANE VIJESTI

Za sretnije tinejdžere

LORI započinje projekt podrške za LGBT srednjoškolsku populaciju.

Zajedno možemo više!

Piše: Martina Domladovac
Slogani o toleranciji i ljudskim pravima učenika Gospodarske škole Varaždin i Andrije Aračića iz Imotskog pobijedili su na natjecanju EU projekta LADDER.

Održivi aktivizam

Pripremila: Matija Mrakovčić
LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT organizira međunarodnu konferenciji radi osnaživanja zajednice za ostvarivanje i prepoznavanje tema i problema različitih generacija.