Najveće okupljanje amaterskih filmova | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Najveće okupljanje amaterskih filmova

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu.

24.11.2017 - 26.11.2017 , Vrbovec - Više lokacija
  • A
  • +
  • -

Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske. Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera.

U petak, 24. studenoga, u Vrbovcu počinje 49. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva kao najveće okupljanje amaterskih filmova i njihovih autora u nas. Ove je godine na Reviju prijavljeno 127 radova, četrnaest više nego ih je bilo na prethodnoj, varaždinskoj Reviji, a među njima će selekcijska komisija u sastavu Igor Bezinović, Branko Čegec, Silvestar Kolbas, Zdravko Mustać i Dinka Radonić odabrati one koji će se naći na revijskim projekcijama. Takvih je prošle godine bilo dvadeset. Revija će završiti u nedjelju, 26. studenoga, kao i uvijek javnim žiriranjem po pravilima UNICA-e, kada će se doznati i sveukupni pobjednici.

Službeni programski raspored 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva pogledajte ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.11.2017