Nakon kustostva | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Nakon kustostva

Petra Zanki i Tea Tupajić, kao rezidencijalne umjetnice u Pact Zollverein u Essenu, sudjeluju na konferenciji Beyond Curating.

  • A
  • +
  • -
Na konferenciji će predstaviti svoj video-rad The game with objects te zajedno s Florianom Malzacherom promovirati Frakciju #55, prvo u svijetu izdanje u potpunosti posvećeno kustostvu izvedbenih umjetnosti.

Konferenciju Explorationen 11 / Beyond Curating, koja će se održati od 28. do 31. siječnja, organizirao je Tanzplan Essen i prva je konferencija ove vrste u plesnim umjetnostima na njemačkom govornom području.
 
Nastala rastvaranjem i nestajanjem izoliranih grana umjetnosti i zahvaljujući porastu hibridnih umjetničkih formi izražavanja konferencija ima za namjeru okupiti umjetnike, kustose i teoretičare sa specifičnim transdisciplinarnim znanjima propitujući  nove putove i načine na koje umjetnost može biti javno vidljiva i identificirati primjere osobito uspješnih kustoskih strategija i pristupa u praksi.
 
Na konferenciji sudjeluju Inke Arns, Boris Charmatz, Cosmin Costinas, Deufert & Plischke, Corinne Diserens, Iris Dressler, Tim Etchells, Adrian Heathfield, Jens Hoffmann, Ong Ken Sen, Bettina Kogler, Marysia Lewandowska, Florian Malzacher, Hans Ulrich Obrist, Raqs Media Collective, Irit Rogoff, Christine Thomé (t.b.c.), Tea Tupajić, Anton Vidokle, Petra Zanki i drugi.

Izvor: Tanzplan Essen / Na fotografiji: Petra Zanki
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.01.2011