Napad melodijama i distorzijama | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Napad melodijama i distorzijama

U Osijeku nastupaju zagrebački bendovi ESC Life i Modern Delusion.

11.04.2015 , Osijek - Klub Exit
  • A
  • +
  • -

ESC Life postoji od jeseni 2013. godine i čine ga glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Nastali iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (HEMENDEX, St!llnes, man zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama, a svoje utjecaje ESC Life pronalazi u indie rock sceni 80-ih i 90-ih godina. Prošle godine bend je svirao na SuperUho Festivalu u Šibeniku, a na jesen je odradio turneju po jugoistočnoj Europi kao prateći bend i predgrupa kultnom glazbeniku Grantu Hartu.

S koproducentom Markom Mrakovčićem snimili su svoj prvi album Access All Areas koji ovim putem i promoviraju, a na njemu se nalazi devet autorskih pjesama te instrumentalna obrada pjesme Nene Belana Ostani uz mene. Bad Influence je prvi singl s nadolazećeg albuma koji će u digitalnom formatu biti dostupan na na bandcamp stranici benda početkom travnja te na vinilu u izdanju nezavisne etikete PDV RECORDS.

Modern Delusion je trojac iz Zagreba sastavljen od članova Dykemann Family i Black Gust te sada već umirovljenih bendova Welcomin' Committee In Flames, The Babies te Daily Trash. Glazbeno su pod utjecajem melankoličnih post-punk autista, prljavih garažnih punk bendova sa Crypt Recordsa, synth-punk orijentiranih bendova nastalih na kultnoj Memphis sceni poput Jaya Reatarda, Lost Sounds, DESTRUCTION UNIT, uključujući i nešto starije pionire žanra poput Devo, The Units, Urinals The Screamers. Iza sebe imaju EP Wasteland – CASS izdan u veljači 2014. godine za Doomtown Records, te 7“ EP split s Cresus Jist iz svibnja 2014. godine za Doomtown Records + Crapoulet Records.

Koncert će biti održan u subotu, 11. travnja, u osječkom klubu Exit, s početkom u 22 sata. Cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.04.2015