Napad na sva osjetila | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Napad na sva osjetila

U sklopu proslave četrnaestog rođendana glazbenog portala terapija.net nastupaju Hari & Fat Sons, Bezbeli Apstraklije, NO'E i Nemček.

15.05.2015 , Zagreb - KSET
  • A
  • +
  • -

Hari & Fat Sons stvaraju glazbu ležerno opuštajućih tonova americane u beatlesovskom aranžmanu. Iza sebe imaju album Green Line - Red Line i nedavno izdani EP Songs for Bad Weather koji će na proslavi doživjeti svoju promociju. 

Sarajevski trio okupljen pod neobičnim imenom Bezbeli Apstraklije svira glazbu koju su na svojoj facebook stranici prozvali teferidž punk. Prošle godine izbacili su debi album Kad je bal, nek' je kanibal za diskografsku kuću Croatia Records. Kroz godinu i par mjeseci koliko egzistiraju, uspjeli su skrenuti pažnju na sebe vješto osmišljenim scenskim nastupima. Bend priprema novi album a neke pjesme moći će se čuti na proslavi.

NO'E je power-Pop-Rock trio iz Varaždina, osnovan 2014. godine. Sastoji se od članova koji su svirali u nekoliko poznatih varaždinskih bandova, poput krankenHaus, Yell i Kid & Dick. U kratko vrijeme su snimili desetak pjesama od kojih je nekoliko dostupno na njihovim soundcloud stranicama.

Nemeček su osnovali braća Vatroslav i Vedran Živković iz benda Mokre Gljive tijekom 2007. godine. Zbog udaljenosti i životnih pretumbacija bend je postao aktivan tek ove godine, nakon što im se na bubnju pridružio Jurica Pačelat, još jedan član Mokrih Gljiva. Muziku koju isporučuje ovaj trojac najpravilnije je opisati kao agresivni zvučni napad glasnom gitarskom muzikom na sva osjetila. 

Na rođendanu će sa svojim pultom biti prisutan i legendarni Zdenko Franjić s diskovima, pločama, knjigama i stripovima iz opusa Slušaj Najglasnije. Iskoristite priliku i prigrabite si dio glazbene underground povijesti, sadašnjosti i budućnosti. 

Koncert će biti održan u petak, 15. svibnja, u klubu KSET, s početkom u 20 sati. Ulaznice će se moći kupiti isključivo na ulazu kluba na dan koncerta, po cijeni od 14 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.04.2015