Napetost odnosa konstrukcije i destrukcije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Napetost odnosa konstrukcije i destrukcije

HDLU Istre u suradnji s galerijom Singular organizira prvo u nizu predavanja međunarodno etabliranih umjetnika.

15.04.2014 - 29.04.2014 , Pula - MMC Luka

HDLU Istre u suradnji s galerijom Singular organizira prvo u nizu gostovanja međunarodno etabliranih umjetnika.

  • A
  • +
  • -

Baptiste Debombourg jedan je od najistaknutijih francuskih umjetnika svoje generacije. U svojoj umjetnosti, koristi se raznim materijalima koje kombinira kako bi stvorio impresivne instalacije i objekte kojima pomiče granice naše percepcije. Kroz napetost odnosa konstrukcije i destrukcije, Debombourg propituje naš odnos s realnošću, objektima koje susrećemo u svojoj svakodnevici, te krhku prirodu ljudskog postojanja.

Baptiste Debombourg u Pulu dolazi kako bi realizirao site-specific instalaciju u galeriji za suvremenu umjetnost Singular. Njegov desetodnevni boravak u Puli, iskoristit će mladi studenti koji će kroz asistiranje umjetniku i sami postati sastavni dio stvaranja umjetničkog djela, te steći jedinstveno iskustvo kroz uvid u sve faze nastajanja djela.

U organizaciji HDLU Istre, Debombourg će u utorak, 15. travnja u 19 sati održati predavanje u Galeriji Luka, uz prezentaciju svojeg stvaralaštva putem video projekcije. Lokalna publika imat će iznimnu priliku poslušati predavanje umjetnika koji je prisutan na međunarodnoj umjetničkoj sceni te stupiti s njime u dijalog.

Otvorenje izložbe je u petak, 18. travnja u 20 sati u galeriji Singular. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 10.04.2014