Napon društvene promjene | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Napon društvene promjene

Teatro VeRRdi u suradnji s Moving Academy iz Berlina nastavlja prošle godine započeti međunarodni projekt Trafo.

26.09.2014 - 27.09.2014 , Zadar - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Trafo, pedagoško izvedbena platforma za društveno angažiranu umjetnost, u organizaciji Teatra VeRRdi i Moving Academy iz Berlina održat će se 26. i 27. rujna na raznim lokacijama na zadarskom poluotoku.

Trafo program je međunarodni projekt razvoja društvene angažiranosti kroz razne oblike umjetničkih formi. Projekt se provodi seminarskim i izvedbenim oblicima programa, a namjenjen je najširem sloju društva, lokalnog i međunarodnog okruženja, bez strukovne specificiranosti i postavlja se kao platforma za razvoj društveno angažiranog umjetničkog izraza.

Ideja projekta Trafo je osvjetljavanje i osvještavanje socialnih, političkih, ekonomskih i ostalih društvenih odnosa i tema kroz umjetničko oblikovanje u direktnom odnosu s publikom na specifičnim lokacijama u svrhu pozitivnog utjecaja na društvene procese. Program je podjeljen u dvije cjeline: seminarsku, vodi ju Kristin Guttenberg (The Moving Academy Berlin), a koja se izvedbeno realizira kao PUBLIC QUEST unutar ARTACT LABa, te izvedbenu koju vodi Juraj Aras (Teatro VeRRdi Zadar), a u kojoj se predstavljaju programi/projekti koji su već napravljeni ili su u procesu nastajanja, a imaju društveno angažirani karakter.

Raspored događanja potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.09.2014