Naš bend je vaš život | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Naš bend je vaš život

U Močvaru dolazi kultni američki underground glazbenik Mike Watt, a njemu i njegovim The Missingmen podršku će pružiti L'oeillère i Guess What.

22.03.2014 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Mike Watt živuća je legenda i jedna od najvažnijih ličnosti američkog rock'n'roll podzemlja. Formativne je osamdesete proveo svirajući u kultnim bendovima Minutemen i fIREHOSE, da bi nakon toga svirao sa svima i svugdje. Nastupao je i(li) snimao albume i s Porno for Pyros, J Mascis + The Fog, Ciccone Youth/Sonic Youth i s Iggy Popom i The Stoogesima, kao i s mnogim drugima. Tijekom posljednjih 20 godina, Watt je snimio tri solo albuma Ball-Hog or Tugboat?, Contemplating the Engine Room i The Secondman's Middle Stand dok u Močvaru dolazi u sklopu europske turneje na kojoj sa svojim bendom The Missingmen (Tom Watson, Raul Morales), promovira svoj posljednji, četvrti solo album Hyphenated-man koji je zasnovan na minimalizmu ranih Minutemena.


L'oeillère je pseudonim iza koga se skriva gitaristički solo act Nicolata Gardrata, Francuza trenutno nastanjenog u Bruxellesu. Naoružan samo akustičnom gitarom, Gardrat izvodi akustične kompozicije zasnovane na klasičnoj glazbi, istovremeno isprepletene sa eksperimentalnim, bučnim i ambijentalnim repeticijama. 


Guess What su 2005. godine osnovali Luke Warmcop (bubnjevi, udaraljke) i Graham Mushnik (klavijature, harmonika, ksilofon), zaljubljenici u talijansku filmsku glazbu iz 60-ih i 70-ih. Po vlastitim riječima, glazba koju stvaraju soundtrack je za imaginarne niskobudžetne znanstvenofantastične filmove te su do danas objavili dva studijska albuma Yuri Gagrin i Mondo Giallo - The Best Of The Giallo Soundtracks 1968-1974

 

Koncert će biti održan u subotu 22. ožujka u klubu Močvara, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznica u pretprodaji je 60 kuna dok je na dan koncerta na blagajni kluba 75 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 12.03.2014