Naslov nepoznat | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Naslov nepoznat

OOUR poziva sve zainteresirane da im se pridruže na radionici testiranja prototipa njihove nove izvedbene alatke. 

 

Koautorska inicijativa OOUR je zagrebačka izvedbena grupa kojoj je cilj istraživanje vlastite autorske pozicije i opozicijskih trenja unutar zadanih izvedbenih koncepata. Kao dio svog najnovijeg projekta Naslov nepoznat, OOUR organizira radionicu testiranja prototipa izvedbene alatke u formi društvene igre s fokusom na primijenjenu izvedbenost u javnom prostoru. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim, bez obzira na prijašnje izvedbeno iskustvo, a bit će održana od 14. do 20. svibnja s početkom u 17 sati u prostoru udruge Academia Moderna. 

Projekt Naslov nepoznat nastao je iz ideje o društveno odgovornom umjetničkom projektu, u cilju opstanka umjetničkog stvaralaštva u eri globalne ekonomske, etičke i estetske krize i senzibiliziranja građanstva za direktnije, samoorganizirajuće djelovanje u rješavanju problema suvremenog društva. „Upravo zbog toga smo pokušali razvijati mehanizme kreativne primjene specifičnih znanja i vještina, odnosno alatki, koje smo stjecali dugogodišnjim djelovanjem u području suvremenih izvedbenih praksi, a koje bi se mogle koristiti u širem društvenom kontekstu“, ističu iz organizacije.

Ovaj projekt sada je u završnoj fazi, i trenutno je u izradi internetska stranica s koje će korisnici moći preuzeti izvedbenu alatku u formi društvene igre preko koje će projekt, iz svoje početne inicijative, prerasti u platformu izvedbenih akcija i portal otvoren za dijeljenje sadržaja. Ukoliko i sami želite doprinijeti, iz OOUR-a vas mole da im do 13. svibnja pošaljete svoje osnovne podatke na ovaj email. Više o radu Koautorske inicijative možete saznati ovdje.

Izvor: OOUR / Foto: Predstava za sedam izvođača i publiku, OOUR i Prostor plus

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 08.05.2012