Nastavak Pajinog naslijeđa | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Nastavak Pajinog naslijeđa

Sedam godina nakon posljednjeg susreta i četiri godine nakon prerane smrti njihovog inicijatora, gitarista Dragana Pajića Paje, održava se novi Impronedjeljak.

17.02.2018 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD

FOTO: Andreja Košavić Kurelec

  • A
  • +
  • -

U subotu, 17. veljače od 21 do 23 sata u polukružnoj dvorani Teatra &TD održat će se Impronedjeljak, session namijenjen izvođačima iz različitih područja zainteresiranima za istraživanje u području eksperimentalne i improvizirane elektroakustične glazbe te drugih improvizatorskih izričaja.

Sedam godina nakon posljednjeg Impronedjeljka i četiri godine nakon prerane smrti njihovog inicijatora, gitarista Dragana Pajića Paje, Muzički salon Kulture promjene SC-a, na inicijativu Pajinog prijatelja i kolege Damira Price Kafke (i udruge Cargo), ponovo pokreće improvizatorske večeri, oslanjajući se Pajinu ideju kreiranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, performera.

Impronedjeljci su otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih nagnuća i iskustava. U nadolazećim mjesečnim okupljanjima, uz improvizatore sa zagrebačke scene, gostovat će i umjetnici iz regije. 

Na prvi session, koji će se iznimno održati u subotu, dolaze improvizator, sound artist, elektroničar i programer Klaus Filip te saksofonist Christian Kobi.

Nakon njihovog seta, u nastavku programa, koji je zamišljen kao impro session, pridruzit će im se zagrebački glazbenici Tena Novak Vincek na violini, Roko Crnić na kontrabasu, Filip Borelli na procesiranom vokalu i flauti, Matija Brajković na električnoj gitari i efektima i Damir Prica Kafka na klaviru i saksofonu. Njima će se moći pridružiti svi zainteresirani sudionici koji su donijeli vlastiti instrument. 

Impronedjeljak je dio najavnog programa za nadolazeći Izlog suvremenog zvuka koji će se održati od 2. do 5. svibnja u prostorima SC-a.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 16.02.2018