Natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini

ULUPUH poziva zainteresirane na prijavu izložbi, projekata i publikacija koje će se realizirati u 2020. godini.

ROK: 10.07.2019

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH raspisala je Natječaj za izložbe i projekte u 2020. godini. Prijedlozi mogu uključivati izložbe, izdavačke projekte, edukativne projekte, međunarodne projekte u zemlji ili inozemstvu kao i sve ostale vrste projekata koje doprinose razvoju i afirmaciji primijenjenih umjetnosti kako su obuhvaćene strukturom ULUPUH-ovih 17 sekcija.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi autori/ce i autorske grupe (uključujući i studente/ice) s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 (tri) prijedloga. U pojedinoj je kategoriji (A, B ili C) moguće prijaviti do 2 (dva) prijedloga.

A) Izložba:

Prijedlog za izložbu predaje se online putem prijavnice za izložbu s priloženom traženom dokumentacijom. U prijavnici je potrebno naznačiti prijavljuje li se izložba za prostor Galerije ULUPUH, Galerije Permanenta ili neki drugi prostor.

U slučaju da se izložba prijavljuje za drugi prostor, u prijavnici je potrebno napisati adresu i kontakte. Ukoliko prijedlog prođe selekciju ULUPUH-a, predlagatelj je dužan do kraja srpnja dostaviti pozivno pismo ili načelnu pismenu odluku da će se program održati u drugom prostoru. 

B) Projekt (radionica, seminar, tribina, akcija, javno događanje):

Prijedlozi projekata podnose se online, putem prijavnice za projekt s priloženom traženom dokumentacijom

C) Izdavački projekt (knjiga, monografija i sl.):

Prijedlozi također se podnose online, putem prijavnice za izdavački projekt s priloženom traženom dokumentacijom. 

Unutar definiranih programskih kategorija potrebno je, u kontinuitetu dosadašnje prakse, problematizirati različite aspekte primijenjenih umjetnosti. Pritom će biti dobrodošle i nove percepcije, u skladu s novim umjetničkim praksama, a Umjetnički savjet će, sukladno današnjim problematikama, preferirati prijedloge čije programske koncepcije:

- uvode primjenu novih tehnologija

- promiču očuvanje kulturne baštine i kulturnog identiteta te se uključuju u europske i međunarodne kulturne mreže i projekte

- promiču društvenu odgovornost i problematiziraju teme od javnog društvenog interesa (ekologija, javni prostori)

- razvijaju komunikaciju i aktivno sudjelovanje publike kao i prilagođenost programa djeci, mladima i osobama s invaliditetom

- promiču poduzetništvo u kulturi (suradnja s partnerima iz turističkog i gospodarskog sektora)

- imaju potporu iz više izvora financiranja.

Slikovne priloge potrebno je prethodno smanjiti na rezoluciju do 200 KB, kako bi se mogli učitati u prijavnice.

Rok za prijavu je 10. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 27.06.2019