Navigating Darkness | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Navigating Darkness

Nakon predstave Ine Sladić bit će održan razgovor s publikom te projekcija fotografija Petra Borovca.

11.01.2014 , Varaždin - Podrumska scena Rogoz
  • A
  • +
  • -

Predstavu Navigating Darkness autorica Ina Sladić izvest će u subotu, 11. siječnja, u 20 sati na Podrumskoj sceni Rogoz. Cijena ulaznice je 20 kuna. 

"Predstava je bazirana na dječjem strahu od mraka. Strah nas sprječava da funkcioniramo u svakodnevnom životu, a u ovom slučaju čak je moguće voditi dvostruki život. Onaj dnevni, u kojem funkcioniramo kao i ljudi oko nas, te onaj noćni, u kojemu živimo puni straha od nepoznatog u poznatome", ukratko opisuje predstavu Ina Sladić.

Ina Sladić obrazovala se u Školi za klasični balet u Zagrebu te Školi suvremenog plesa Ane Maletić. Potom je na Folkwang University of Arts u njemačkom Essenu bila stipendistica tijekom cijelog školovanja te je diplomirala 2011. godine. Od tad surađuje s brojnim renomiranim umjetnicima, a do 2013. bila je gostujući plesač u Compagnie Fredewess u Hannoveru te u Deutsche Oper am Rhein u Düsseldorfu. Aktivno radi i vlastite projekte, a od prošle godine je glavni asistent organizacije na Danima suvremenog plesa u Varaždinu pod umjetničkim vodstvom Sanje Tropp Frühwald.

Nakon predstave Navigating Darkness održat će se razgovori s publikom koje će uz Inu Sladić voditi i dramaturginja Vesna Kosec-Torjanac pa će svatko u publici moći pobliže upoznati autoricu, ali i saznati nešto novo o suvremenom plesu. Kao popratni program uslijedit će projekcija fotografija Petra Borovca koje su nastale u varaždinskom kazalištu tijekom Ininih proba za nadolazeću premijeru. 


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.01.2014