Ne družite se s njom | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Ne družite se s njom

U sklopu zagrebačkog projekta Kvartura bit će predstavljen novi igrokaz Kazališne družine Maksimirci.

16.11.2013 , Zagreb - Centar za kulturu i informacije Maksimir
  • A
  • +
  • -

Kazališna družina Maksimirci i Sanja Vlahović–Trninić predstavit će igrokaz Ne družite se s njom (prema istoimenom igrokazu Dramske grupe Cvrkutani i Snježane Čubrilo). U cjelinu je ukomponirana priča Melite Rundek Čistač, a za dramatizaciju se pobrinula Sanja Vlahović-Trninić.

Multimedijska Kazališna družina Maksimirci Centra za kulturu i informacije Maksimir, koja okuplja maksimirske osnovnoškolce (više razrede) od početka rada uključena je u program ZGna2. Naime, osnovna koncepcija programa ZGna2, da se lokalno sagleda kroz prošlost, sadašnjost i budućnost kvarta realizirala se autorskim igrokazom Maksimirski vremeplov praizvedenim 24. studenoga 2012. 

U 2013. godini Maksimirci nastavljaju s autorskim radom na novom igrokazu. Budući da je prvim igrokazom povezivala prošlost i sadašnjost kvarta, novim igrokazom naslova Ne družite se s njom, družina se usredotočuje na sadašnjost odnosno temu - problem vršnjačke (ne)komunikacije pa i vršnjačkoga nasilja. 

Pretpremijere igrokaza bit će održane 16.19. i 27. studenog u prostorima CKI Maksimir, nakon čega će 27. studenog uslijediti tribina o vršnjačkom nasilju

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.11.2013