Ne možeš se vratiti ako nemaš gdje | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Ne možeš se vratiti ako nemaš gdje

Americana heroji Richmond Fontaine na svojoj posljednjoj tuneji dolaze u Zagreb.

01.11.2016 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Nakon 22 godine karijere i 11 objavljenih albuma Richmond Fontaine su odlučili okončati svoju prekrasnu glazbenu priču. Prvo su u ožujku objavili svoj posljednji album znakovitog naslova "You Can't Go Back If There's Nothing To Go Back To", a potom najavili i trotjednu oproštajnu europsku turneju u sklopu koje 1. studenog dolaze u klub Močvara.

Premda Zagreb sve do unatrag sedam godina nije imao sreću ugostiti ovu odličnu americana četvorku, svojim su prvim nastupom u KSET-u ispunili iznimno velika očekivanja, kojima su dobrim dijelom potpomogli hvalospjevi koje im je već godina upućivala britanska glazbena kritika, a među kojom prednjači i danas vrlo utjecajni Uncut (posljednji album su ocijenili 9/10). Nakon što su nas iznova posjetili 2012. godine, ali kao akustičan duo, sad dolaze u svom punom izdanju predvođeni sjajnim kantautorom i piscem Willyem Vlautinom, koji je u međuvremenu izdao svoj već četvrti roman i pokrenuo novi country soul band The Delines.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 45 kuna može se kupiti do 10. rujna, nakon toga ulaznice će koštati 55 kuna, a na ulazu 70 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.09.2016